We hebben allemaal wel eens een dagje dat het niet helemaal lekker gaat. Zeg maar gerust: helemaal niét lekker. Je hebt te weinig geslapen en als je wekker gaat is je eerste gedachte ‘Getver, werken, geen zin’.

Je sluit aan in de file naar je werk en als je met een diepe zucht het kantoor binnenloopt heeft iedereen ook nog direct iets te zeuren. Echt zo’n typische baaldag. En ja, natuurlijk dan ga je op zo’n moment twijfelen of je wel echt gelukkig wordt van dit werk. Niets om je zorgen over te maken; zelfs mensen met een absolute droombaan hebben wel eens zo’n moment.

Elke dag ellende is niet ok

Maar als dit je iedere dag beleeft en er geen verbetering in zit is het misschien tijd om eens met een kritische blik naar je huidige baan te kijken. Misschien is er wel een baan out there waar jij wél blij van wordt. Bij een bedrijf waar je veel beter tot je recht komt. Wellicht vind je het lastig om de knoop door te hakken en ben je bang dat je iets goeds weggooit. En terecht: een vaste baan is niet iets wat je tegenwoordig aan komt waaien. Toch blijft het aan je knagen.

Decision time

Hoe weet je dat het tijd is om de handdoek in de ring te gooien en op zoek te gaan naar een andere baan? Als hij niet (meer) bij je past zijn de signalen vaak al in een vroeg stadium aanwezig. Je moet ze alleen even herkennen.

Lees hier het oorspronkelijke artikel

Hoeveel punten zijn op jou van toepassing? Ben je nog tevreden? Heb je genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen? Kun je de zaken aanpakken op jouw manier? Wees eerlijk tegen jezelf! Zet alles eens op een rijtje. En als de balans de verkeerde kant op gaat, ga dan op zoek naar alternatieven. Misschien is onze aanpak iets voor jou?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

UA-47815322-3
%d bloggers like this: