Naast het klimaat is er het gigaprobleem hoe het groeiend aantal mensen zonder vast werk in de toekomst een fatsoenlijk inkomen krijgt en een gevoel van eigenwaarde kan behouden. Er zal een deltaplan moeten komen, waarvan een basisinkomen een hoofdbestanddeel is.

Dat betoogt Sytze Faber (oud-hoofdredacteur van Friesch Dagblad, politicoloog, columnist).

Automatisering en robotisering hebben ertoe geleid dat bijvoorbeeld een autofabriek tegenwoordig met 90 procent minder werknemers toe kan dan tien, twintig jaar geleden. Een onomkeerbare, wereldwijde ontwikkeling. Er komen steeds minder vaste, reguliere banen. Het Internationaal Monetaire Fonds stelde dezer dagen vast – en bevestigde daarmee in het voorbijgaan ook het gelijk van Piketty – dat van het nationaal inkomen steeds meer naar kapitaalbezitters gaat en steeds minder naar werknemers.

Lees hier het volledige artikel.

Of een basisinkomen voor iedereen DE oplossing voor het probleem is, is nog maar de vraag. Het is een feit dat er steeds minder vaste banen zijn. Maar gelukkig zijn er ook heel veel andere manieren om inkomen te genereren. Een daarvan is netwerkmarketing. Natuurlijk is dat niet voor iedereen geschikt, maar als je over de juiste vaardigheden beschikt, dan is er een grote kans dat je succesvol zijn. Het is zeker de moeite waard om je te laten informeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

UA-47815322-3
%d bloggers like this: