Euro

Ben jij een teamspeler, communicatief vaardig, enthousiast en supersociaal?

Ben jij enthousiast? Dan ben je een loonsverhoging waard. Ben jij een teamspeler, communicatief vaardig, leergierig en proactief, enthousiast en supersociaal? Het zijn de eisen voor steeds meer jobs, van kantoormedewerker tot monteur.

Bedrijven zitten te springen om sociaal talent, soms meer dan om mensen met een diploma. Werkgevers klagen zelfs dat scholen te weinig doen om leerlingen behalve een vak ook de nodige sociale vaardigheden bij te brengen. Ze moeten zulke mensen met een lantaarntje zoeken.

Glimmende euro’s
Nou, vindt de wetenschap, dan zoeken bedrijven verkeerd. Ze moeten dat lantaarntje bijlichten met wat glimmende euro’s. Scholen en leerlingen trainen vooral op vaardigheden waarvoor wordt betaald. Nog te veel bazen betalen de enthousiaste stuiterballetjes alleen voor het vakdiploma. Dat maakt leren om sociaal te doen weinig lonend.

En dat is gek, blijkt uit Brits bedrijfsonderzoek. De Engelsen berekenden een economisch belang van 100 miljoen euro. Een bedrijf zonder contactgevoelige collega’s raakt klussen kwijt aan de concurrentie. Invoering van nieuwe producten of diensten gaat zonder proactieve medewerkers kostenslurpend langzaam. Dat zien we bij ons ook.

Lees hier het oorspronkelijke artikel

Uit het artikel blijkt dat sociale, communicatief vaardige medewerkers goud waard zijn, maar dat het niet altijd beloond wordt. Vaak wordt alleen naar het diploma gekeken, en daar wordt naar betaald. Dat is jammer. Als je die kwaliteiten bezit, dan zou je eens moeten nadenken over ondernemerschap. Dan is de kans groot dat je (financieel) succes zult behalen. X-ense kan je daarbij (op weg) helpen. Sluit je aan bij ons netwerk en leer van ervaren ondernemers hoe je succesvol kunt worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

UA-47815322-3
%d bloggers like this: