Hoeveel uur zou jij per week willen werken? En hoeveel uur zou je nog willen werken als je bijvoorbeeld 50 jaar of ouder bent?

Veel mensen werken meer dan ze eigenlijk zouden willen. Meestal vanwege het inkomen. Of opbouw van het pensioen. En dat is logisch, want je wilt zekerheid. En die zekerheid wil je het liefst tot het graf en liefst ook daarna (voor je nabestaanden).

Het is echter schijnzekerheid. Want je kunt je baan verliezen. Je kunt ziek, of erger, arbeidsongeschikt worden. En de overheid trekt zich steeds verder terug. Daar hoef je het echt niet meer van te verwachten. En ook niet van pensioenfondsen.

Is er een manier om minder uren te werken en om eerder te stoppen met werken en toch voldoende inkomen te hebben (de rest van je leven)? En daarbij niet afhankelijk te zijn van officiele instanties.

Als je daar onderzoek naar doet, dan blijkt dat te bestaan. Dat heet residueel of passief inkomen. Of hefboom-inkomen. Veel ondernemers hebben dat inmiddels ontdekt. En in de V.S. en in Azie heeft dat heel veel miljonairs opgeleverd. Als je meer wilt verdienen, minder wilt werken en een degelijk pensioen op wilt bouwen, is het zaak om inkomensstromen te creëren waar jouw directe betrokkenheid niet bij nodig is. Hoe eerder je begint met het nadenken over hoe je passieve inkomsten kunt genereren, des te sneller je persoonlijke en financiële vrijheid kunt bereiken. Passieve inkomens zijn inkomsten die niet jouw directe betrokkenheid vereisen. Voorbeelden van bekende passieve inkomens zijn het verhuren van onroerend goed, royalty’s voor uitvindingen, auteursrechten en netwerkmarketing.

Maar is dat dan ook haalbaar voor “gewone” mensen? Jazeker! Dat kan. Met netwerkmarketing. Er zijn veel aanbieders op de markt. De kunst is om de meest geschikte partij te vinden. Een die bij jou past. Dat hoeft niet voor iedereen dezelfde partij te zijn. De een heeft affiniteit met een gezonde levensstijl, de ander heeft daar niks mee. En wat cruciaal is, is het verdienmodel dat wordt gehanteerd. Dat moet volledig transparant zijn, en voor iedereen te doorgronden. Ook mag er geen geld “aan de strijkstok” blijven hangen. En degene die het werk doet (jij dus) moet het grootste deel van de verdiensten ontvangen (en niet degene die jou heeft geintroduceerd).

Wil je weten hoe dat werkt? Neem dan contact met mij op. Het bijwonen van een bedrijfspresentatie behoort tot de mogelijkheden. Dan hoor je precies hoe het werkt en kun je ontdekken of het bij jou past. Uiteraard geheel vrijblijvend!

UA-47815322-3
%d bloggers like this: