Werkgevers leren niets van burn-outs bij hun personeel. De schuld wordt vaak bij de zieke gelegd, terwijl op de werkvloer alles bij hetzelfde blijft. Dat zeggen deskundigen na een onderzoek over re-integratie.

56 procent van de werknemers die na een burn-out terugkeerden op de werkvloer, gaf aan dat de leidinggevende geen zaken heeft aangepast om een terugval te voorkomen. Bijna een derde heeft er niet of nauwelijks met zijn baas over gesproken. Dat blijkt uit een onderzoek van Zilveren Kruis, uitgevoerd door Kantar Public, dat vandaag naar buiten komt. Aan het onderzoek namen 533 werknemers deel die na een burn-out weer aan de slag gingen.

Lees hier het volledige artikel.

Een op de zeven werkende Nederlanders heeft last van burn-outklachten als oververmoeidheid en emotionele uitputting. In het onderwijs is dit zelfs één op de vijf, berekende het CBS. De vele taken, het tekort aan personeel maar ook het continue inwerken van tijdelijke collega’s zijn volgens de vakbond belangrijke oorzaken voor stress.

Het probleem wordt steeds groter. Sommigen spreken van een miljoen werknemers met ziekteverschijnselen. Wat doen we elkaar aan? Het lijkt er steeds meer op dat de werkgever-werknemer-relatie zijn langste tijd heeft gehad. In de kern is het ook een achterhaalde, onnatuurlijke constructie. Ga maar na: je stelt de ene persoon boven de andere persoon, die ene persoon bepaalt wat jij moet doen, en meestal ook nog waar, wanneer en hoe je dat moet doen! Het is niet voor niets dat de meeste mensen diep in hun hart liever zelfstandige zouden willen zijn. Wat hen tegenhoudt is het beeld dat je als zelfstandige veel geld moet investeren, grote risico’s loopt, een pand moet huren, misschien zelfs personeel moet aanstellen, voorraden moet inkopen, producten moet verzenden, met wanbetalers te maken krijgt, enz. Maar stel dat je met een kleine contributie direct aan de slag zou kunnen gaan? Direct inkomsten kunt verwerven. Je verzint een bedrijfsnaam, je schrijft je in en je gaat direct aan de slag! In heel Europa! Klinkt dat aanlokkelijk? Als je ook nog affiniteit hebt met sporten, gezondheid, voeding, beauty of wellness (“Lifestyle”), dan zit je helemaal goed! Neem dan even contact op!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

UA-47815322-3
%d bloggers like this: