Let eens op: Hoe snel komt het onderwerp ‘werk’ aan bod als je op een feestje bent of als je een nieuw persoon ontmoet? Je geeft je functie en het bedrijf waar je werkt aan en mensen vinden het maar wat interessant. Wat is eigenlijk de reden dat mensen werken? Natuurlijk, de rekeningen moeten worden betaald en het is fijn om niet wakker te liggen over financiële zaken, alleen ben ik ervan overtuigd dat het om meer gaat dan dat. Mensen zijn kuddedieren die ergens bij willen horen en een bijdrage willen leveren en dat in een omgeving waar ze zich prettig voelen.

Hoe vaak ik in mijn vakgebied niet hoor dat mensen een carrièreswitch willen of aangeven dat ze nu eindelijk willen gaan doen wat ze echt leuk vinden. Ik geloof er daarom niet in dat geld gelukkig maakt. Je hebt het nodig om te kunnen leven, dat ben ik met iedereen eens. Het gaat erom dat je doet wat je leuk vindt en dat in een omgeving waarin dit wordt gestimuleerd. Althans, dat is mijn mening. De belangrijkste reden waarom mensen bij een werkgever vertrekken is omdat de manier van managen hen niet aanstaat. Dan kan je hier als bedrijf dus maar beter lering uit trekken wil je talent behouden.

Claudia Hagenaars

Lees hier het oorspronkelijke artikel

Mensen willen graag ergens bij horen en willen een bijdrage leveren, en dat in een omgeving waar ze zich prettig voelen. Beperk medewerkers niet, maar geef ze vrijheid. Ze komen dan tot hun recht, zeker als zij in een inspirerende omgeving kunnen werken. Bij X-ense is geen hierarchie, wij werken samen op basis van gelijkwaardigheid, en leren van elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

UA-47815322-3
%d bloggers like this: